BİGEP kapsamındaki Kültürel Zenginlikler Projesi ile sınıfımızın Şefkat Kahramanı olan annelerimizle bilgi alışverişinde bulunarak yapılacak olan yemeklere karar verdik. Ardından velilerimiz evde yaptıkları yöresel yemekleri ile birlikte okulumuza gelerek yöresel bakır kaplarda yemekleri yöresel müzik( Urfa Divanı)ve yöresel kıyafet( kaftan, kuttik, akbani) eşliğinde sunuma hazırladılar. Öğrencilerimiz yemeklerin tadına bakıp isimlerini, nasıl yapıldıklarını doğrudan bir şekilde öğrenmiş oldular. Yapılan yemeklerimiz: zerde (düğün tatlısı), kereng (kenger), germi(sıcak), tirşik(ekşimsi), saç kavurma, tolik, güveç, soğan kebabı, peynirli helva, şıllık tatlısı, lahmacun, kağ(kuru kızartma).
Beğen |
0 kişi beğendi